Historie

Van Asten Group vindt haar oorsprong in 1974. Henry en Nelly van Asten - Van Gennip startte een varkensbedrijf in het Brabantse Mierlo. Als één van de eerste in Nederland installeerde het ondernemende echtpaar in 1982 een brijvoerinstallatie voor het automatisch voeren van de varkens. Deze innovatieve techniek vormde het grondbeginsel van de kringloopgedachte binnen de organisatie.

Groei

Het bedrijf in Mierlo ontwikkelde zich verder en in 1991 breidden Henry en Nelly uit met een nieuwe locatie in het Limburgse Horst. In 1997 groeide het bedrijf uit tot een internationale organisatie met de aankoop van de eerste Duitse locatie. Ondanks de sterke groei, bleef de familie Van Asten altijd maatschappelijk betrokken en oog houden voor het welzijn van het personeel, de dieren en de omgeving van de locaties. Het bleef een écht familiebedrijf.
En dat is het nu nog steeds. In 2012 hebben Nelly en Henry het stokje overgedragen aan hun kinderen Roland, Marko en Monique. Dit drietal vormt nu de directie. Van Asten Group telt momenteel vier locaties met varkens in Nederland en vijf in het oosten van Duitsland. In de voormalige DDR vindt ook akkerbouw plaats. De organisatie heeft 220 medewerkers in dienst.

Henry en Nelly Van Asten - Van Gennip

Henry en Nelly Van Asten - Van Gennip

Roland, Monique en Marko van Asten

Roland, Monique en Marko van Asten

Contactgegevens:


Van Asten Group

Kerkedijk 1
6029 RS Sterksel

passionandpride

Maak uw keuze...