Bel ons gerust! • Rufen Sie uns einfach an! Ned.: +31 (0)40 - 76 00 580 • Dld.: +49 3631 656 700

Circulaire economie

Als ondernemer in de varkenssector is het onze taak om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Van Asten Group gelooft in een circulaire economie, oftewel de kringloopgedachte. Dit gedachtegoed is dan ook overal zichtbaar binnen ons bedrijf.

biogasinstallatie_plaatje

Op meerdere locaties produceren wij stroom door middel van een biogasinstallatie. Biogas wordt gewonnen uit mest, granen, maïs en restproducten uit bijvoorbeeld de veevoerindustrie en de tuinbouw. De varkensmest en de restproducten komen samen in de zogenaamde 'vergister'. Tijdens de vergisting komt gas vrij. Dit gas wordt vervolgens omgezet in warmte en elektriciteit voor het bedrijf. Ook drogen we er onze granen mee. Het overschot aan elektriciteit leveren we terug aan de energieleverancier. Het voedzame digestaat - het restproduct van het vergistingsproces - wordt uitgereden op het land of gedroogd afgevoerd. Het digestaat heeft als voordeel dat het minder ruikt en een homogener product is voor de planten op het veld.

voerfabriek

Wij voeren onze varkens al sinds 1982 restproducten uit de humane voedingsmiddelenindustrie. Overblijfselen van de productie van bijvoorbeeld aardappelen en bier hergebruiken wij voor de productie van hoogwaardige eiwitten, oftewel ons varkensvlees.

wko_plaatje2

WKO (afkorting van warmte- koudeopslag) is een methode om energie in de vorm van aardwarmte of -koude op te slaan in de bodem. Wij gebruiken deze techniek om onze stallen te verwarmen en te koelen. Er ontstaat een constant stalklimaat (airco voor varkens), wat een positief effect heeft op het welzijn en de gezondheid van onze varkens.

zonnecellen_plaatje

Onze varkenshouderij kent mooie dakoppervlaktes. Wij willen deze zoveel mogelijk benutten voor energiewinning. Met zonnepanelen produceren wij stroom voor ons eigen bedrijf en voor derden.

akkerbouw

Varkens en akkerbouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Landbouwgrond moet worden bemest en varkens produceren die mest. Akkerbouw is een belangrijke tak binnen onze onderneming. We telen gedeeltelijk onze eigen granen en mais, die we vervolgens verwerken tot hoogwaardig varkensvoer in onze eigen veevoederfabriek. De ultieme kringloopgedachte dus. In de toekomst willen we tevens eiwitrijke producten gaan verbouwen, om de kringloop nog meer sluitend te maken.

 

symbolischekringloop4

 

Contactgegevens:


Van Asten Group

Kerkedijk 1
6029 RS Sterksel

passionandpride

Maak uw keuze...